Kontenery gastronomiczne dostosowane do specyfiki działalności
Pawilony przeznaczone do prowadzenia działalności gastronomicznej nazywane są pawilonami gastronomicznymi. Obiekty te to kontenery, które wyróżnia nowoczesny design. Od niedawna stanowią nowoczesny zamiennik tradycyjnego budownictwa.
KONTENERY DOPASOWANE DO POTRZEB FIRMY
Kontenery dopasowywane są do indywidualnych preferencji klienta. Wyposaża się je w pomieszczenia oraz urządzenia sanitarne, aneksy gastronomiczne. Ze względu na wykonywanie kontenerów w technologii lekkiej obudowy, nie wymagają one fundamentów. Mogą zostać zlokalizowane w najdogodniejszych dla klientów miejscach. Również w każdej chwili istnieje możliwości rozbudowy pawilonu bądź przeniesienia w inne miejsce. Charakterystyczny wygląd, niebanalna kolorystyka a także estetyczne wykończenie – te aspekty zapewniają oryginalny obiekt, który z pewnością przyciągnie uwagę przyszłych klientów.
STOSOWANE ROZWIĄZANIA
Rozwiązanie zastosowane w pawilonach gastronomicznych to lekka obudowa. Wytwarzane są z płyty obornickiej, nazwaną również płytą warstwową. Pawilony gastronomiczne posiadają ocieplaną podłogę, której barwę każdy klient może wybrać pod swój gust. Budownictwo modułowe nie wymaga fundamentów, dzięki czemu następuje skrócenie czasu rozbudowy obiektu gastronomicznego oraz przeniesienia go w inne miejsce. Pawilony gastronomiczne są świetnym izolatorem ciepła przez zastosowanie płyty obornickiej. Kontenery wyróżnia ciekawy, nowoczesny wygląd.
CZAS MONTAŻU I CENA KONTENERÓW GASTRONOMICZNYCH
Montaż obiektu zajmuje maksymalnie cztery dni, co jest głową zaletą budownictwa modułowego. Cena kontenera gastronomicznego uzależniona jest od indywidualnych potrzeb klienta. Zależna jest przede wszystkim od stolarki okiennej wykonanej z PCV lub aluminium.